Alle categorieën

Home > Nieuws

Wat is vacuüm verpakken?

Tijd: 2023-03-16Hits: 17

Vacuümverpakking, ook wel decompressieverpakking genoemd, is om alle lucht in de verpakkingscontainer te afzuigen en te verzegelen om een ​​hoge mate van decompressie in de zak te behouden. De schaarste aan lucht is gelijk aan het effect van lage zuurstof, zodat micro-organismen geen leefomstandigheden hebben, om vers voedsel en geen ziekte te bereiken. doel van voorkomen. Toepassingen zijn onder meer vacuümverpakking in plastic zakken, aluminiumfolieverpakkingen, glaswerk, plastic en samengestelde materiaalverpakkingen, enz. Verpakkingsmaterialen kunnen worden geselecteerd op basis van het type artikelen. Omdat fruit een vers voedsel is, ondergaat het nog steeds ademhaling en een hoge mate van hypoxie zal fysiologische ziekten veroorzaken. Vacuümverpakkingen worden daarom minder gebruikt voor fruit.

9. Vacuümzak 22

Concept en functie

Vacuümverpakking is een verpakking die producten beschermt tegen milieuvervuiling en de houdbaarheid van voedsel verlengt, wat de waarde en kwaliteit van producten kan verbeteren. Vacuümverpakkingstechnologie is ontstaan ​​in de jaren 1940. Sinds in 1950 polyester- en polyethyleenfolie met succes werden toegepast op de verpakking van basisproducten, hebben vacuümverpakkingsmachines zich snel ontwikkeld.

Op het gebied van het leven en werk van mensen zijn overal allerlei soorten plastic vacuümverpakkingen te vinden. Lichtgewicht, luchtdichte, vershoudbare, corrosiewerende en roestwerende plastic vacuümverpakkingen bestrijken vele gebieden, van voedsel tot medicijnen, gebreide kleding, van de fabricage van precisieproducten tot metaalverwerkende fabrieken en laboratoria. De steeds bredere toepassing van kunststof vacuümverpakkingen heeft de ontwikkeling van kunststof vacuümverpakkingsmachines bevorderd en daaraan hogere eisen gesteld.

Het mechanisme van vacuümverpakking: het doel is om het zuurstofgehalte in de verpakking te verminderen, schimmel en verslechtering van het verpakte voedsel te voorkomen, de kleur en geur van het voedsel te behouden en de houdbaarheid te verlengen.

De belangrijkste functie van vacuümverpakkingen is het verwijderen van zuurstof om te voorkomen dat voedsel bederft. Het principe is relatief eenvoudig, omdat voedselbederf voornamelijk wordt veroorzaakt door de activiteiten van micro-organismen, en voor het overleven van de meeste micro-organismen (zoals schimmels en gisten) is zuurstof nodig. Ja, en vacuümverpakkingen gebruiken dit principe om de zuurstof in de verpakkingszak en voedselcellen te verwijderen, zodat de micro-objecten hun "overlevingsomgeving" verliezen. Experimenten hebben aangetoond dat: wanneer de zuurstofconcentratie in de verpakkingszak ≤1% is, de groei- en reproductiesnelheid van micro-organismen sterk zal dalen, en wanneer de zuurstofconcentratie ≤0.5% is, zullen de meeste micro-organismen worden geremd en stoppen met fokken. (Opmerking: vacuümverpakkingen kunnen de groei van anaerobe bacteriën en voedselverslechtering en verkleuring veroorzaakt door enzymreacties niet remmen, dus het moet worden gecombineerd met andere hulpmethoden, zoals koeling, snel invriezen, uitdroging, sterilisatie bij hoge temperatuur, stralingssterilisatie , microgolfsterilisatie, gebeitst zout enz.)

Naast het remmen van de groei en voortplanting van micro-organismen, heeft vacuümdeoxygenatie nog een andere belangrijke functie om voedseloxidatie te voorkomen. Omdat vette voedingsmiddelen een grote hoeveelheid onverzadigde vetzuren bevatten, worden ze geoxideerd door zuurstof, waardoor voedsel smaakt en bederft. Daarnaast maakt voedsel door oxidatie ook het verlies van vitamine A en C, de onstabiele stoffen in de kleurstof van voedsel worden aangetast door zuurstof, waardoor de kleur donkerder wordt. Daarom kan zuurstofverwijdering effectief voorkomen dat voedsel bederft en zijn kleur, aroma, smaak en voedingswaarde behouden.

9. Vacuümzak5

De belangrijkste functie van met vacuüm lucht gevulde verpakkingen is niet alleen de functie van zuurstofbehoud, maar ook de functie van antidruk, luchtblokkering en vers houden. Het kan de originele kleur, geur, smaak, vorm en kwaliteit van voedsel effectief lang behouden. voedingswaarde. Daarnaast zijn veel voedingsmiddelen niet geschikt om vacuüm te verpakken maar moeten ze vacuüm gevuld worden. Zoals krokant en breekbaar voedsel, voedsel dat gemakkelijk samenklontert, voedsel dat gemakkelijk vervormt en olie verliest, voedsel met scherpe randen of hoge hardheid dat de verpakkingszak zal doorboren, enz. Nadat het voedsel vacuüm is verpakt, wordt de inflatie de druk in de verpakkingszak is sterker dan de atmosferische druk buiten de verpakkingszak, wat effectief kan voorkomen dat het voedsel onder druk wordt verpletterd en vervormd zonder het uiterlijk en de afdrukdecoratie van de verpakkingszak te beïnvloeden.

Vacuüm luchtgevulde verpakkingen worden na vacuüm gevuld met stikstof, kooldioxide, zuurstof enkelvoudig gas of een mengsel van twee of drie gassen. Het stikstofgas is een inert gas, dat fungeert als vulling om een ​​positieve druk in de zak te behouden om te voorkomen dat de lucht buiten de zak de zak binnendringt en om het voedsel te beschermen. Stikstofdioxide kan gemakkelijk in de vetten of het water smelten, en het lichte koolzuur dat door dit smelten wordt veroorzaakt, houdt sommige microben zoals schimmels en rottende bacteriën tegen. De zuurstof kan de groei en voortplanting van anaerobe bacteriën remmen, groenten en fruit vers en kleurrijk houden, en een hoge zuurstofconcentratie kan vers vlees helderrood houden. De versheid van groenten en fruit verliest geen voeding.

Toepassingsgebied

1. Gezouten producten: worst, ham, spek, gezouten eend, enz.

2. Ingemaakte groenten: ingemaakte mosterd, gedroogde radijs, koolrabi, kimchi, enz.

3. Sojaproducten: gedroogde tofu, vegetarische kip, bonenpasta, etc.

4. Gekookte voedingsproducten: gebraden kip, geroosterde eend, rundvlees met saus, gefrituurd voedsel, enz.

5. Kant-en-klaarmaaltijden: rijst, instant natte noedels, gekookte groenten, enz.

6. Zachte blikken: bamboescheuten in helder water, fruit op siroop, pap met acht schatten, enz.

Vorige: Linyi Zhuli Packing Materials Co., Ltd. zal van 23 tot 27 mei deelnemen aan de THAIFEX-tentoonstelling in Bangkok, Thailand.

Volgende: Wat is een stazak