Alle categorieën

Home > Nieuws

Wat is een stazak

Tijd: 2023-03-16Hits: 18

Een stazak, ook wel Doypack genoemd (handelsmerk geassocieerd met een zak), is een flexibele verpakking die rechtop op de basis kan staan ​​voor weergave, opslag en gebruik. Het is een soort plastic zak, maar heeft soms ook de eigenschappen van een plastic fles. Doypacks worden meestal gebruikt in poedervormige of kant-en-klare dranken. De onderkant van de stazak is opgevuld voor ondersteuning voor display of gebruik.

Sealzakje van 1.3 sies

Ze kunnen aseptisch of op conventionele verpakkingslijnen worden afgevuld.

geschiedenis

Leon en Louis Doyen deden het vroege werk aan de stazak in Frankrijk. Louis Doyen was president van de Thimonnier Company, die handelde onder de handelsnaam "Doypack" (van DOY en "PACK aging").

In de jaren tachtig en negentig nam de ontwikkeling van materialen, ontwerpkeuzes en apparatuur toe. Momenteel is het een veelgebruikte verpakkingsvorm.

3.zak met platte bodem (2)

bouw

Flexibele zakjes zijn meestal gemaakt van meerdere materiaallagen: verschillende plastic folies, papier, folie, enz. De zakjes zijn vaak bedrukt met opvallende afbeeldingen of hebben soms labels. Deze materialen moeten speciale warmteafdichtingseigenschappen hebben om te kunnen worden omgezet in buidels.

De meest voorkomende tassen hebben een bodemvouw om een ​​"W"-vorm te creëren die opent om een ​​vlakke bodem mogelijk te maken. Soms worden ook zijvouwen gebruikt. Er worden verschillende ontwerpopties aangeboden.

Veel voorkomend zijn schenktuiten en hersluitbare ritsstangen.

Vorige: Wat is vacuüm verpakken?

Volgende: Wat is flexibele verpakking